HERFSTFAIR OTTERLO 2019

Opbrengst bestemd voor Stichting Ontmoeting

Project Ede-Zuid

Stichting Ontmoeting
Ontmoeting helpt kwetsbare mensen die de verbinding met zichzelf en hun omgeving zijn kwijtgeraakt. Door echte ontmoetingen leren cliënten zichzelf te accepteren en optimaal te participeren in de samenleving, uitgaande van hun mogelijkheden en behoeften. Professional en vrijwilliger zijn daarbij present, gedreven door christelijke naastenliefde.

Op verschillende plaatsen in Nederland bieden we hulp. Onder andere door middel van een dienstencentrum in Rotterdam en in Harderwijk, een woon-werktraject in Epe, een GGZ-instelling in Heerhugowaard en diverse thuishavens (zie www.ontmoeting.org/thuishavens) in o.a. Epe, Rotterdam, Hoek van Holland en Deventer. Diverse diensten bieden we aan op verschillende locaties (www.ontmoeting.org/hulpaanbod).

Inloophuis Thuis in Zuid
Een gedeelte van de opbrengst van de Herfstfair in Otterlo 2019 is bestemd voor ons project in Ede-Zuid. Het andere gedeelte van het geld gaat naar andere projectonderdelen van Stichting Ontmoeting.

Thuis in Zuid is een laagdrempelige inloop voor bewoners van de hoogbouwflats in Ede-Zuid. In de ontmoetingsruimte van de Elskampflat kunnen kwetsbare wijkbewoners elkaar ontmoeten maar ze kunnen er ook terecht voor een luisterend oor, een spelletje en een kopje koffie. Er worden laagdrempelige activiteiten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan gezelschapspellen, open maaltijden, soepacties, knutselmiddagen voor basisschoolkinderen, taalles, kinderbijbelclub, schilderochtenden en naaiochtenden.

Vrijwel alle activiteiten die georganiseerd worden maken een sterke groei door in het aantal bezoekers. Om dit alles te realiseren is er voor dit project veel geld nodig, denk aan het trainen van vrijwilligers, benodigdheden voor alle creatieve activiteiten, etc.

Concreet: naaimachines en schilderspullen voor Ede-Zuid
Een gedeelte van de opbrengst gaat dus naar het project Ede-Zuid. Graag willen we voor de deelnemers van de naaiochtenden meer naaimachines aanschaffen. Ook willen we graag voor de vrouwen een abonnement op het blad Knippie en Knip Mode ontvangen. Daarnaast willen we teken- en schilderspullen inkopen, waar men ruim 2 jaar gebruik van kan maken.


BEDANKT!

Wij (cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Ontmoeting) danken u allen alvast hartelijk voor uw deelname aan deze markt en voor het financieel steunen van de herfstfair, hetzij als deelnemer, sponsor en/of als bezoeker! Mooie dagen toegewenst!